Search

My Rambling Thoughts

Too Long to Tweet: Cashback

imagesWaktu itu gw beli barang. Katanya ada cashback untuk produk tersebut. Tapi gw ga terima uang kembalian sedikit pun. Ternyata itu kata lain dari diskon kalau pake kartu debit. Continue reading “Too Long to Tweet: Cashback”

Advertisements

2012 in review

The WordPress.com stats helper monkeys prepared a 2012 annual report for this blog.

Here’s an excerpt:

600 people reached the top of Mt. Everest in 2012. This blog got about 4,600 views in 2012. If every person who reached the top of Mt. Everest viewed this blog, it would have taken 8 years to get that many views.

Click here to see the complete report.

Pertanyaan Besar: Sudahkah Berbahasa Indonesia dengan Baik?

Sudah lama tidak menulis konten yang (mungkin) informatif di blog ini. Sekarang saya akan membahas tentang kesalahan yang umum terjadi dalam penulisan bahasa Indonesia yang baik dan benar. Continue reading “Pertanyaan Besar: Sudahkah Berbahasa Indonesia dengan Baik?”

Before Twitter Exist

Once upon a time…

People were too lazy to write.

People were more focused on their own problems.

Continue reading “Before Twitter Exist”

Suara

image

Suara alarm.
Suara anak ayam menciap-ciap.
Suara khas sapu lidi beradu tanah di halaman.

Continue reading “Suara”

Time is Vengeful

So I know a girl named Time. Time is the most untamed, unbeatable girl in this world, no matter who you are. Time by the way, is the hottest girl in town. Every man keep thinking about her. Everybody is longing to get along with her as long as possible. 24 hours per day is sometimes not enough for certain people. “I wish I had more time,” “So little time so much to do,” are common utterance, if not complaint, to show the need of more Time. Continue reading “Time is Vengeful”

A Letter to Opi(se)

Ini posting khusus yang ditujukan buat temen gw, namanya Novita, yang lebih memilih dipanggil Opi daripada Novi. Alasan judulnya “A Letter to Opi(se)” adalah supaya rhyming sama lagu The Cure “A Letter to Elise“. Supaya lebih catchy gitu. 😀 Continue reading “A Letter to Opi(se)”

“The Hunger Games” Gabungan Unsur TV dalam Satu Film

Hari Kamis pekan lalu (22/03/12), gw berkesempatan nonton film di BIOSKOP setelah beberapa dekade ga pernah nonton di bioskop. Gw nonton sama teman-teman gw, sebut saja Mawar, Melati, semuanya indah. Kerjaan kami mengharuskan review box office akhir pekan setiap hari Senin, tanpa nonton sama sekali! Oleh karena itu menurut gw nonton kali ini agak spesial. Or is it just me being overreacted? Ah, never mind. We decided to watch one of the most-anticipated movies of this year, “The Hunger Games”. Continue reading ““The Hunger Games” Gabungan Unsur TV dalam Satu Film”

Sinetron di Kereta

Udah gw bilang kan kalo salah satu cara untuk menikmati hidup adalah maen keluar. Dengan maen keluar lo bisa ngeliat berbagai kehidupan orang laen dan ga jarang apa yang lo liat bikin lo bersyukur dengan apa yang lo punya sekarang. Naek kereta adalah salah satu hiburan yang gw suka selain sinetron ‘Yusra dan Yumna’. Jelas ini hiperbolis, gw ga suka Nikita Willy.

Continue reading “Sinetron di Kereta”

I Saw Her Standing There

I’m watching…

her ponytail bounce as she works her way through a crowd.

her luminous eyes as they stare at me.

her small lips utters sweet words complimenting my achievements.

her while she’s sleeping beside me in the morning. Continue reading “I Saw Her Standing There”

Belajar dari Notepad

Sebagian dari kalian mungkin bertanya, “Notepad? NOTEbook kali,” atau “Notepad? TouchPAD kali, tablet buatan HP itu.” Bukan, gw belum pernah nyobain sama sekali gadget mahal itu. Ini Notepad, yang bisa diakses dengan menahan tombol gambar windows (tombol di antara tombol CTRL dan ALT) di keyboard sembari memencet tombol R untuk membuka modus Run abis itu ketik ‘notepad’ lalu tekan Enter.  Sudah? Continue reading “Belajar dari Notepad”

Tidur

Ketika tidur nyaman jadi barang mewah.

Continue reading “Tidur”

Ulasan Lima Film Animasi Terbaik

Okay, ini tulisan kedua gw yang ngebahas tentang film. Di antara banyak film yang gw tonton, film animasi adalah salah satu genre film yang gw gemari. Gw mengagumi tidak hanya tingkat kerumitan dalam membuat film genre ini tapi juga kejelian creator dalam mengemas unsur-unsur animasi menjadi sebuah film. Untuk memproduksi sebuah film animasi paling tidak dibutuhkan satu tahun penuh untuk menyelesaikan semua elemen pembangun cerita. Dari mulai menggambar karakter, background sampai proses pewarnaan dan rendering. Continue reading “Ulasan Lima Film Animasi Terbaik”

The Best Movie I’ve Ever Watched

Movie for me, is the best alternative learning media. It is a version of more fun, colorful, audible book. We can learn anything from a movie since it is always made by a certain philosophy and has aimed to deliver certain messages to the viewers. At this moment we can’t expect much from our local movies. It taught you nothing than there’s a ‘pocong’ who haunted some people, I mean hot girls, who accidentally get involved in superstitious activity, and sometimes even if it’s not related to the plot at all, if you’re lucky enough (or should I say we get lucky most of the time), you can find those hot girls topless, or in any other seductive way, they are actually sighing when they’re talking the whole time until the end of the movie. Continue reading “The Best Movie I’ve Ever Watched”

Reminiscing My Old-Time Memories

I believe that someday when I get old I would start forgetting things. I once read an article in a magazine.  It is said that writing and or reading may stimulate your brain cells to keep working. I don’t get the idea of this article, at first. How come these activities may keep your brain ‘alive’. But then as I read more of the paragraphs and find other sources I began to know that writing or reading are counted as brain activity. Keeping your brain working is really important so that your brain will not literally dead. Lesson is learned. So now before I start forgetting things I would like to write about my past time memories. Not only to electrify my brain with stimulation but also as a tool of reminder to my nice old-time in the future (when I start forgetting things). 😀 Continue reading “Reminiscing My Old-Time Memories”

Stop poking your nose into someone’s (nose) business

Sebenernya tulisan ini udah gw mulai beberapa minggu lalu, tapi nyatanya baru selesai sekarang, bahkan udah ada beberapa tulisan yang sebelumnya sama sekali ga direncanain dan udah gw post. Biasanya kalo gw bener-bener niat nulis, sehari juga udah jadi tapi tulisan ini agak beda, ga tau kenapa. I have tried so many positions to write this post for God’s sake, mulai dari duduk, telungkup, sampai gaya lotus pun udah gw coba tapi tetep aja masih belum keluar kalimat pertama. Continue reading “Stop poking your nose into someone’s (nose) business”

Sebuah ulasan iklan Three GSM (versi gila internetan): Pentingnya detil-detil kecil.

Kadang lo mungkin dihadapkan pada kondisi dimana lo harus berada dan berinteraksi dengan orang yang secara kuantitas dan kualitas lebih dari lo. Entah itu dari umur, fisik, karier, maupun intelejensia. Berada di antara orang-orang besar itu punya dua efek. Efek pertama, yang bagus, lo bisa jadiin orang tersebut panutan, sehingga lo sama suksesnya kaya dia. Sementara efek kedua adalah lo bakal ngerasa penuh basa-basi, tidak percaya diri, terintimidasi, lalu bunuh diri. (ini berima lho, capek mikirnya) 😀 Continue reading “Sebuah ulasan iklan Three GSM (versi gila internetan): Pentingnya detil-detil kecil.”

Pentingkah untuk tahu agama lain?

Banyak orang mempunyai agama dan menjalani agamanya tersebut dengan sepenuh hati dan bertoleransi pada agama lain. Tapi banyak juga orang yang menjalani agamanya dengan baik tanpa mengerti agama lainnya atau setidaknya mengenal dengan baik. Sehingga jika ada konfrontasi yang melibatkan agama lain, mereka akan memandang sinis atau bahkan menjauhi pemeluk agama lain.

Continue reading “Pentingkah untuk tahu agama lain?”

Indonesia’s Independence Day: Is Indonesia really free from any kind of repression?

Indonesia is now celebrating its 66th independence anniversary. Everyone celebrates it in such annual euphoria. The flag has been raised in every yard of every school, office, and other governmental buildings since the early of August. People are busy commencing competition which called as Tujuhbelasan. Stages are set up, children’s running around chasing each other with their happy face since it is a day-off and they are free to join the competition of tujuhbelasan, there are many prizes to win, neighbor who previously don’t know each other seems to blend in in the party. Continue reading “Indonesia’s Independence Day: Is Indonesia really free from any kind of repression?”

What am I doing here?

After several postings I wrote, I realized that I have a problem with information adequacy in my writing. I often ignore the urge that I have to do research at first before begin to write. I don’t know how to begin a sentence without being too confused with the main idea of my writing itself and losing grip in determining of how should my writing concluded. Sometimes I get cocky, pretending that I know most of anything and deny the fact that people do know much more than I do. This habit then begins to infatuate me to write a blog without further research. Continue reading “What am I doing here?”

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑